5 receptes healthy, fàcils y ràpides

Cinc receptes healthy per a aquest cap de setmana o per a quan vulguis! La veritat és que aquesta situació d’estar a casa i moure’ns poc ens ha fet reflexionar sobre els hàbits de vida sana i l’important que és cuidar-se. Per això, sobretot ara que la majoria de menjars les fem a casa, hem volgut portar-te algunes opcions per a menjar bé.

No et preocupis perquè no fa falta ser un cocinillas per a preparar aquestes receptes. De fet, volem que puguis continuar fent-les quan torni la normalitat i tornis a aquesta vida més frenètica. Per això, hem seleccionat cinc receptes fàcils i ràpides que t’encantaran! T’animes a provar-les?

Cuida la teva alimentació amb aquestes cinc receptes healthy

Bagel de salmó i alvocat

Més fàcil impossible! És perfecte per al desdejuni o per al berenar, i pots adaptar la recepta al teu gust. Afegeix tomàquet, formatge fresc, rúcula… Hi ha tantes possibilitats com vulguis.

Granola

El desdejuni healthy per excel·lència! Comença pelant i trossejant unes quantes avellanes i barreja-les amb flocs de civada, canyella mòlta, passes i sucre bru. Aquesta és només una opció, perquè podries usar ametlles, llavors, quinoa… el que prefereixis!

D’altra banda, bat mel, essència de vainilla i oli de gira-sol i barreja-ho tot per a ficar-ho després al forn, prèviament precalentado a 150°, durant uns 5 minuts. Retira la mescla, remou i fica-la en el forn una estona més fins que es vegi daurada. Llest!

Però… prefereixes preparar-la sense sucre? Una opció és substituir el sucre i la mel per pasta de dàtils, que aconseguiràs barrejant dàtils triturats amb aigua fins a aconseguir la consistència desitjada.

Brou de verdures

Aquesta recepta pots preparar-la amb les verdures que prefereixis: api, pastanaga, patata… Renta-les, pela-les i talla-les. D’altra banda, ofega una mica de porro i ceba amb oli en una cassola en la qual després puguis coure el brou. Afegeix les verdures, salta i afegeix aigua amb herbes aromàtiques al gust.

En uns 15 minuts a foc lent estarà llest. Fàcil, no?

Crema de porros i patata

Si vols preparar aquesta recepta per a dues persones, necessitaràs 1 porro i mig , 1 patata, mitja ceba, 250 ml de brou de verdures, 50 ml de llet, sal, pebre i oli d’oliva.

El primer que faràs és cuinar en una cassola amb una mica d’oli d’oliva el porro, la patata i la ceba, salpebrant primer. Després d’uns 10 minuts, afegeix el brou de verdures, espera al fet que bulli i deixa que es cogui tot durant uns 10 minuts més. No oblidis remoure de tant en tant.

Per al següent pas usem llet en comptes de nata perquè és més lleugera. Hauràs de posar-ho tot en un got de la grandària adequada, afegir la llet i triturar. Després només has de retornar la crema a la cassola, salpebrar i corregir la textura si és necessari mentre es cou durant altres cinc minuts.

Peix al forn amb patates

Amb lluç, amb gall… és una recepta molt senzilla i alhora saludable. Només necessitaràs el peix, patates i ceba i oli, sal, pebre i les herbes que vulguis afegir. Això va al gust de cadascun i fins i tot pots usar també xampinyons i verdures si vols.

En primer lloc, curta les patates a rodanxes i la ceba en juliana. Barreja-ho tot, reparteix en la safata, afegeix oli i sal  i fica-ho en el forn durant uns 15 minuts a 150°. Després dóna la volta a les patates i repeteix el procés. Després afegeix el peix damunt, condimenta’l al gust i torna a ficar en el forn.

Si vols que les patates es daurin una mica més, saca el peix quan estigui llest i deixa la resta en el forn una mica més de temps.

Llest! Recorda que tots els ingredients els pots trobar en el Alcampo del nostre centre comercial en Sant Boi. Però… per què no ens comptes quines són les teves receptes healthy favorites? Comparteix-les amb el nostre perfil d’Instagram!